-epres morzsa-

eper

fél kiló eper felezve

egy bögre barna cukor

egy evőkanál vaj

egy citrom leve

egy zacskó vaníliás cukor

morzsa

két evőkanál vaj

fél bögre liszt

fél bögre barna cukor fahéj, ahogy te szereted

ez a világ legjobb epres desszertje és most nem lódítok! bámulatosan egyszerű, elrontani szinte lehetetlen!

a felezett epret  hő álló formába teszem, megcukrozom, citromlevezem, a vajat rácsipegetem, 180 fokos sütőbe teszem, de csak addig míg a morzsát elkészítem. ennek legegyszerűbb mondja, ha minden hozzávalót egy aprítógépbe teszünk, persze akinek nincs kiskezével is morzsásíthat.  a sütőből kiveszem az epret, elosztom rajta a morzsát, egy fél órára visszateszem, ezzel kész is. fagyival vagy nélküle, melegen vagy hidegen, bárhogy nagyon finom.

sütőforma 22 cm