-gombapaprikás-

gombapaprikás csiperkéből 

egy kg csiperke gomba tisztitva, szeletelve 

egy közepes vöröshagyma apróra vágva 

négy evőkanál olaj

egy zöldpaprika karikázva

egy közepes paradicsom kockázva 

egy csapott evőkanál pirospaprika 

egy babérlevél

só, bors ízlés szerint

egy doboz tejföl + egy evőkanál liszt

a hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a zöldpaprikát, paradicsomot, babérlevelet. lefedve párolom kb 10 percig, azért ügyelek, hogy ne kapjon oda, ha ezzel meg vagyok rászórom a pirospaprikát, adok hozzá egy kávés csészényi vizet. kapjon 10 percet, majd mehet bele a gomba, só, frissen őrölt bors, rá a fedő. saját levében készre főzöm. ha keveseljük a szaftot, adhatunk még hozzá egy kis vizet. végezetül a tejfölt a liszttel egy tálkában elkeverem, merek rá a pörköltből, elkeverem, és a paprikáshoz adom. kész is! nokedlivel a legjobb.