-harcsa-

rácponty harcsából

kitűnő rácpontyot tudok készíteni, de ma valahogy a harcsát kívántam, no nem a szürkét, mert az hóvégén egy kissé, hát hogy is mondjam felesleges urizálás lenne. ezért beértem egy egyszerű afrikai harcsa filével. amúgy el kell, hogy mondjam, ha ügyes az ember fia-lánya észre sem lehet venni, hogy egy afrikai harcsa lubickol a paprikás tejfelben.

és az egészben az a jó, hogy kicsit lecsó, kicsit pörkölt, kicsit hal, könnyed, de mégis tartalmas egytálétel. szerintem.

fél kiló harcsa filé

egy közepes vöröshagyma

öt-hat krumpli

három-négy paradicsom

két-három paprika

egy csík finom szalonna (csemege vagy kolozsvári, amit kedvelsz)

egy nagy doboz tejföl + pirospaprika

só, bors

a harcsa filéből szeleteket vágok, sózom, borsozom, átforgatom lisztben és kevés olajon elősütöm.

a krumplikat felkarikázom csakúgy mint a hagymát, paprikát, paradicsomot.

a szalonnát kockázom.

jön a tepsi, egy kis olaj majd a krumpli, rá a hagyma, paprika, paradicsom, a kockázott szalonna fele, szépen egyenletesen elosztva.

most jönnek a harcsa szeletek, a szalonna kockák másik fele. végül a tejfelt összekeverem egy kis piros paprikával és rákanalazom a halszeletekre.

sütő legyen meleg, úgy 180 fokos. a tepsit beteszem és készre sütöm a halételemet. (kb egy óra)