-pelmenyi-

пельме́ни


kép és szöveg: puskás erzsi

tészta

három bögre liszt

egy tojás

egy bögre hideg víz

egy teáskanál só

töltelék

30 deka darált sertéshús

30 deka darált marhahús

kis vöröshagyma reszelve

só, bors

tejföl, kapor, vaj

a tészta hozzávalóiból tésztát gyúrsz, praktikus ha robotgépet használsz dagasztó fejjel, így pikk-pakk kész a tésztád.

cipót formázol, megszórod liszttel, letakarod egy konyharuhával, és pihenni hagyod fél óráig.

a darált húsokat összedolgozod, ízesíted sóval, borssal, hagymával.

a tésztád egészen vékonyra kinyújtod, pogácsaszaggatóval vagy boros pohárral kiszaggatod. a kis korongokat megtöltöd a hússal egy mokkáskanál segítségével. félbehajtod a tésztácskát, széleit összenyomkodod, majd kalapkát formálsz belőlük.

lobogó sós vízben kifőződ, olyan mint a gombóc, ha feljön kész vagy.

olvasztott vajjal, tejföllel, kaporral, ecettel kínálod.

ez egy szép mennyiség lesz, akár le is fagyaszthatod.

Készítsd el weboldaladat ingyen!