- A.1. szósz és sertésoldalas -

"Az A1 original steak szósz (barna szósz) hús- és vadételek ízesítője. Az Egyesült Királyságban használták először, de Észak-Amerikában 1895-ben védjegyezték, azóta is töretlen népszerűségnek örvendő ízesítőt."

akkor most elnézést kérek, mert ez a szósz valóban beszerezhetetlen, csakúgy mint a clam konzerv, amiből kitűnő tejszínes kagylóleves készíthető. szóval itt a rés a pajzson, aki fűszeres szeretne lenni, ne feledkezzen meg ezekről a dobozba, üvegbe zárt csodákról sem.

no de, ha már nem kapunk, akkor sem érdemes túlságosa elkeseredni, mert magunk is elkészíthetjük.

szükségünk lesz tabasco szószra, borecetre, worchester szószra , fokhagyma porra, egy kis narancslére és ketchupra. ezek keverékből pótolhatjuk a pótolhatatlant.

az arányok:

ezt mindenkire rábíznám. tanácsos apránként adagolni mindenből és folyamatosan kóstolni, ne ijedjünk meg ha egy kicsit édes, savanyú és vad, pont ilyennek kell lennie!

felhasználás: 

csirke, marha, sertés, darált húsokhoz, grillezéshez.

és egy recept sertés oldalasból

sertésoldalas darabolva

két-három babérlevél

egy fej vöröshagyma

három gerezd fokhagyma

fekete szemes bors

az oldalast felrakom főni a fentiekkel együtt, mikor a hús szinte leolvad a csontról egy tálra szedem.

előkapom a grill serpenyőmet, olvasztok benne egy kis zsírt.

az oldalasokat megforgatom a házi A.1. szószomban és kábé tíz-tizenöt percig sütöm, forgatom a serpenyőben, szezonban a grill felett.

lényeg, hogy a szósz egy kicsit rásüljön a húsira.