-hagymás qiuche-


tészta

100 gr jéghideg vaj felkockázva 

két bögre liszt

fél bögre jéghideg víz

csipet só

A lisztet, a vajat, a sót tegyük  tálba, adjuk hozzá a vizet, villámgyorsan dolgozzuk össze. Ha kész a cipó, tekerjükfrissen tartó fóliába, majd tegyük a hűtőbe egy óra hosszára. Kábé fél centisre kinyújtjuk a tésztát, és mehet is a piteformába. A tetejére tegyünk sütőpapírt és nehezéket(rizs, bab, kavics), hogy ne púposodjon fel a tészta, majd tegyük 10 percre 200 fokos sütőbe.

/28 cm átmérőjű formához/

kép és szöveg: puskás erzsi

hagyma

öt db közepes vöröshagyma

egy lilahagyma

két-három gerezd durvára vágott fokhagyma

egy pár zöldhagyma, ha éppen akad

100 gr vaj

200 ml főzőtejszín

250 gr edami sajt reszelve

három tojás

egy darabka reszelt parmezán

só, bors, szerecsendió, ahogy szeretjük

a felkarikázott hagymákat a vajon egy órát pároljuk! sózzuk, borsozzuk.
adjuk a tejszínhez a tojásokat, a sajtokat, az elkészült hagymát, reszeljünk hozzá egy kis szerecsendiót, kóstoljuk meg és, ha minden oké öntsük a tésztára. mehet vissza a sütőbe. amikor szép aranybarna színű, akkor van kész! hidegen és melegen is nagyon finom!