-zellerkrém leves édesköménnyel-

                                                                                      gyökerek és gumók

kép és szöveg: puskás erzsi


HOZZÁVALÓK:

egy evőkanál vaj

egy közepes vöröshagyma kockázva

két - három gerezd fokhagyma durvára zúzva

egy kisebb zellergumó kockázva

egy édesköménygumó szeletelve

három fehérrépa karikázva

fél bögre száraz fehérbor

kettő közepes krumpli kockázva

egy babérlevél

kettő evőkanál főzőtejszín

egy dl száraz fehérbor

ízlés szerint só, bors

A vajat olvaszd fel egy lábasban, add hozzá a hagymát. Pár pillanat és követheti a fokhagyma is.
Néhány percig párold, majd mehet bele az édeskömény, a fehérrépa, a fehérbor, a babérlevél.
Fűszerezd frissen őrölt fekete borssal, sóval. Fedd le.
Kb. tizenöt perc párolás után öntsd fel (kb. 1 liter) vízzel.
Hagyd, hogy felforrjon, majd lassú tűzön főzd puhára a zöldségeket.
Kóstold meg, s ha minden oké, keverd hozzá a főzőtejszínt, ettől lesz igazán selymes.
Végül jöhet a turmixolás.


Készítsd el weboldaladat ingyen!