-rakott kel Dédi módra-


kelkáposzta.

egy közepes kelkáposzta levelei

négy-öt gerezd fokhagyma 

köménymag 
só

500 gr sertés darált hús

egy vöröshagyma kockázva

két evőkanál zsír

egy zacskó gyorsrizs

szárított cseresznyepaprika érzéssel

egy doboz tejföl

só, bors

felteszi a dédi a káposztaleveleket főni, tesz a vízbe négy-öt gerezd fokhagymát, egy teáskanál sót, egy jó csipet egész köményt. amikor megfőtt, szűrőlapáttal kiszedi a leveleket, és picit hűlni hagyja.

közben persze fő a rizs. a darált húsból készít egy pörköltöt, jó sok cseresznyepaprikát morzsol bele és őrölt borsot ad hozzá.
amikor kész, egy zsírozott tepsibe alulra káposztát rak, arra a rizst, arra a pörköltet. betakarja a maradék káposztával, egy doboz tejfölt önt rá és berakja a forró sütőbe.
amikor a tejföl gyönyörűségesen piros és az illata is jó, akkor kész!