-borsóleves, ahogy dédike mondta

egy evőkanál zsír, lehet persze olaj is, de akkor két kanál

fél kg friss borsó

öt sárgarépa

kettő fehérrépa

négy újkrumpli

egy fej főzőhagyma

két gerezd fokhagyma

egy paradicsom

darabka zöld hegyes paprika

egy csirke farhát (csak az íze miatt)

fél evőkanál pirospaprika

egy fej főzőhagyma

csipetke: tojás+liszt

a zöldségeket karikázom, a hagymát, krumplit negyedelem.egy kanál zsírt teszek a fazékba, mikor felolvadt hozzáadom az összes zöldséget, borsót.  lefedem úgy tíz percre, hagyom párolódni. megszórom liszttel, piros paprikával, gyorsan átkeverem, mehet hozzá a csirke farhát, felöntjük vízzel,kerüljön bele a paradicsom, a darabka zöld hegyes! majd sózom. egy jó másfél órán át hagytam a tűzön, ugyanis menet közben kicsit elbóbiskoltam, de ez egy cseppet sem ártott a levesnek! végül a lisztből és tojásból tésztát gyúrok és bele csipegetem a levesbe. még egyet forralok rajta és kész!