-garnéla-

                                                                                                szerelem

kép és szöveg: puskás erzsi

scampiból lenne az igazi, de az sajnos egy icipicit drága mulatság lenne, így marad a garnéla, ami a lidlikéből beszerezhető, csak figyeljünk a dátumra!

egy doboz garnéla

három gerezd fokhagyma

öt evőkanál olívaolaj

egy chili paprika

kb két evőkanál zsemlemorzsa

egy doboz hámozott darabolt paradicsom konzerv

kb egy dl száraz fehérbor

parmezán

petrezselyem

felmelegítem az olajt, beledobom a fokhagyma gerezdeket és a chilit, ha érzem a fokhagyma illatát mehetnek is a garnélák, őket éppen-csak átforgatom a forró olajban, majd kiszedem a chilivel fokhagymákkal együtt. ezután az olajhoz adom a zsemlemorzsát, ezt is jól átforgatom és aztán felöntöm a borral, ha a bor elillant, megy a paradicsom konzerv és fél konzerv doboznyi víz is. alaposan összeforralom, sóval ízesítem. végül visszakerülnek a garnélák is. vágok rá friss petrezselymet, átkeverem és friss házi kenyérrel tálalom. ( most elfelejtettem a petrezselymet, ezért nincs a képen) és reszelt parmezánnal.

horvátországban scampi na buzara név alatt találod az étlapon. nem szabad kihagyni!


Készítsd el weboldaladat ingyen!