-gyömbéres tyúkhúsleves-

lassan, de biztosan...

egy fél tyúk

egy közepes hagyma

négy gerezd fokhagyma összezúzva 

egy darabka gyömbér

fél csokor citromfű

egy csokor koriander levél

két szép szál répa lapokra vágva

egy kis fej káposzta felcsíkozva

egy- két chili paprika karikázva

két evőkanál szójaszósz

két evőkanál só

egy citrom leve

felteszem a tyúkot főni egy nagy fazéknyi vízben, két kanál sóval, hagymával, fokhagymával együtt. két órát hagyom főni, majd hozzáteszem a répát, káposztát, citromfűvet, koriandert. a megtisztított gyömbért, amit krumplihámozó segítségével szeletelek bele. további egy órát lassú tűzön rotyogtatom és persze kostólgatom. végül mehet a chili, kinek- kinek ízlése szerint- , a szójaszósz és a citromlé. adunk neki még egy órát és kész.

kép és szöveg: puskás erzsi