-bárányborda-

Rozmaringos bárányborda torma mártással

három-négy ágacska rozmaring

öt dkg vaj

négy-öt gerezd fokhagyma

só, bors

bárányborda fejenként legalább kettő

olívaolaj

a bordákat sózd, borsozd.

egy kevés olívaolajon süsd oldalankét kábé úgy három-három percet, majd mehetnek a fokhagyma gerezdek, a rozmaring ágacskák és a vaj. további öt-öt perc/oldal és kész is!

ne használj nagy lángot! ne hagyd kiszáradni sem! érdemes sütés közben a szafttal locsolgatni!

rukkolával, friss retekkel, torma mártással egyszerűen popás ünnepi fogás!

torma mártás

öt evőkanál ecetes torma

két evőkanál tejföl

két evőkanál majonéz

két teáskanál dijoni mustár

a összekevered és kész.

(remek sonka, tojás, lazac, sültek mellé is)

kép és szöveg: puskás erzsi