"piskóta csokileöntettel"

csak úgy jó, ha pont olyan íze van, mint a menzán...

piskóta

öt tojás

öt evőkanál rétesliszt

öt evőkanál kristálycukor

öt evőkanál víz

 a tojásokat szétválasztom, a fehérjéket habosra verem, majd egyesével mehetnek a tojássárgák, kanalanként a cukor, víz és a liszt. a masszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm, és száznyolcvan fokra előmelegített sütőben készre sütöm.

                                                                                                                          kép és szöveg: puskás erzsi

öntet

egy csomag főzős csokipuding por

hét + egy dl tej

öt evőkanál kristálycukor

tejforraló edényben felmelegítem a hét dl tejet, amíg melegszik a pudingport kikeverem az egy dl tejjel és a négy evőkanál cukorral. majd mehet a meleg tejhez, addig addig kavarom míg kellemesen folyós lesz, na ez itt a lényeg, aki evett öntetes piskótát pontosan fogja tudni, aki nem az is, ne legyen olyan sűrű mint a puding, inkább hasonló legyen a forró csokihoz.