-almás morzsa-

ez az a finomság, ami igazán bearanyozza az esős, hűvös napokat. az alma és a sárga barack találkozás egészen lenyűgöző, és ha még egy gombóc vanília fagyit is tálalsz mellé, garantált a kézcsók!

három alma

öt -hat evőkanál sárgabarack lekvár

egy marék durvára tört dió

morzsához

öt deka vaj

négy evőkanál liszt

négy evőkanál nád cukor

négy evőkanál zabpehely

fahéj

az almákat meghámozom, hőálló tálba szeletelem, megszórom a dióval, kanalazok rá lekvárt, (jusson mindenhová).

180 fokra előmelegített sütőbe teszem tíz percre, míg sül elkészítem a morzsát:

a vajat felkockázom, hozzáadom a lisztet, cukrot, zabpelyhet és egy leheletnyi fahéjat. aprítóval, robotgéppel morzsásítok, mert ebben jó vagyok.

kiveszem a sütőből az almás tálat, elosztom rajta a morzsát, visszateszem és húsz percig sütőm.

forrón, pisztácia vagy vanília fagyival bekanalazom.

(hőálló tál: kerek 20 centi átmérő)

kép és szöveg: puskás erzsi

konyharuha: https://www.facebook.com/manohuis/