-répatorta-


egy közepes répa reszelve (kis lyukon reszeld)

egy tojás

¾ bögre liszt

fél bögre barnacukor

fél bögre olaj

egy teáskanál sütőpor

egy teáskanál fahéj

reszelt szerecsendió (csak finoman)

csipet só

fél citrom leve

keverd össze a tojást az olajjal, citromlével , majd egyenként ad hozzá a többi alapanyagot, végül a répát.

egy 18 cm-es tortaformát kenj ki vajjal, tedd bele a masszát, 180 fokra előmelegített sütőben kb egy óra alatt kész is

máz

egy doboz krémsajt (ebből érdemes a drágábbat választani)

2 dkg szoba-hőmérsékletű vaj

3-4 evőkanál porcukor

reszelt narancshéj (ebből sem kell túl sok, kb. egy fél narancs héja)

a vajat, a krémsajttal, porcukorral, narancs hájjal habosra keverjük. amikor a tortánk már kihűlt szépen kenjük a tetejére. hogy igazán nyúlbarát legyen répa forgácsokkal díszítjük!

( a bögre 2,5 dl, a reszelt répát érdemes kinyomkodni, ha túl vizes, répa forgácsokat krumpli hámozóval készíthetsz)

.

kép és szöveg: puskás erzsi