-tormaleves-

mindig nagy kérdés mi legyen a füstölt sonka főző levével.

igen, lehet belőle bableves, vagy lencse, de a nagy

eszem-iszom közepette nem biztos, hogy a gyomrunk hálás lenne érte, inkább valami nyugtató és selymesért mondana köszönetet. na ez a leves pont ilyen, kerülhet bele minden, ami amúgy is a Húsvéti asztal része, így semmi sem megy veszendőbe.

másfél liter sonkalé

egy nagyobb vöröshagyma kockázva

egy evőkanál vaj

két sárgarépa

két fehérrépa

két közepes krumpli

egy evőkanál liszt (elhagyható)

két babérlevél

fél bögre főzőtejszín

egy-két evőkanál ecetes torma, vagy ahogy érzed

a vajon párold meg a hagymát, add hozzá a felkarikázott zöldségeket, szórd meg a liszttel, keverd át, végül öntsd fel a sonka főző levével.

tedd bele a babérleveleket, őrölj rá borsot.

ha zöldségek megpuhultak, kóstold meg, ha kell adj hozzá még borsot, sót, no és persze a kihagyhatatlan tormát. forralj rajta egy utolsót és kész is!

főtt tojással, sonka kockával páratlan élmény lesz a locsolásban megfáradt vendégseregnek.

kép és szöveg: puskás erzsi