-cukkini

kapor és parmezán

kedves olvasó, sajnos nem tudok pontos mennyiségeket írni, ez amolyan ki hogy szereti, a lényeg, hogy gyorsan megvan,  és finom, ennél több nem is kell.

két közepes cukkinit lereszeltem a reszelő legnagyobb lyukán, egy darabka parmezánt a legkisebben, hozzáadtam egy tojást, sót, borsot, apróra vágott kaprot, itt megemlítem két zöldfűszer van, amiknek nem tudok ellenállni na az egyik a kapor, a másik a koriander, szerelem és kész. mehet hozzá foghagymapor, tudatos választás, mert a nyers fokhagyma könnyen félreviheti a dolgot... és liszt, annyi amivel kellemes masszát kaptam, azt most mondom, hogy ragadni fog, épp ezért nem érdemes túl lisztezni.

az olajat felforrósítom, vizes kézzel golyókat készítek, kisütöm és kész.

kétféle szószt is adhatunk mellé, egy kapros joghurtot vagy szójaszószt egy kis újhagymával bolondítva.

kép és szöveg: puskás erzsi