-borscs борщ -


sertés húsos-csont, kedved szerint

40 deka marha gulyáshús

egy babérlevél

egy vöröshagyma

öt-hat szemes bors

pár szem koriander mag

két evőkanál olaj

egy nagy cékla csíkokra vágva

két sárgarépa csíkokra vágva

egy fehérrépa csíkokra vágva

kettő közepes krumpli kockázva

negyed fejes káposzta csíkokra vágva

egy sűrített paradicsom konzerv (70 gramm)

egy fej vöröshagyma kockázva

két gerezd fokhagyma

barna cukor egy teás kb

egy evőkanál 8%-os ecet

tejföl


kép és szöveg: puskás erzsi

tedd fel a húsos csontot, gulyáshúst egy nagy lábosban, a babérlevéllel, vöröshagymával, fekte borssal, korianderrel főni, annyi vízzel, ami bőségesen ellepi.

az olajon megfonnyasztod a hagymát, hozzákevered a paradicsompürét, egy csipet barnacukrot, esetleg kettőt.

hozzáadod a csíkozott répákat, céklákat, egy evőkanál ecetet, egy merőkanállal a levesből. mikor mindennek szép cékla színe van, az egészet a leveshez adod. egyet rottyantasz rajta és mehet a krumpli, káposzta is.

mikor a hús omlik, belenyomod a fokhagyma gerezdeket, még egy forralás és készen is vagy.

tejföllel kínáld.

nagyon finom, igazi melengető, gyomor barát leves.