-waldorf saláta-


kép és szöveg: puskás erzsi

egy piros alma

egy zöld alma

egy közepes zellergumó

egy halványító zellerszár

egy citrom

egy marék dió

egy marék rukkola

tíz szem piros szőlő

tíz szem fehér szőlő

két evőkanál majonéz

egy evőkanál görög joghurt

az almákat, zellert gyufára vágod. a szőlő szemeket elfelezed, a zeller szárat karikázod.

felteszel egy kislábas vizet forrni, mikor zubog beledobod a gyufára vágott zellert, éppen csak leforrázod, és már le is szűröd, hagyod lecsepegni.

a majonézt a joghurttal összekevered.

egy szép tálba rakod a gyümölcsöket, rukkolát, a zellerekkel együtt, meglocsolod a citrom levével, majd hozzáforgatod a majonézes öntetet. sózd, borsozd kedved szerint.

egy serpenyőben a diót megpirítod és a salátára szórod.

Készítsd el weboldaladat ingyen!