-pásztortarhonya-

számtalan gondolat cikázik a fejemben, de igyekszem a receptre fókuszálni. mióta zöldségekkel is foglalkozom nagyot fordult velem a világ. eddig is sokféle vendég érkezett a nyúlba, de a friss zöldségekkel együtt friss gondolatok is vendégeim lettek. a kofa fő feladata hallgatni, ami azért nekem kicsit nehezen megy, mert persze nekem is van véleményem..., ami azonban igazán meglepő, hogy az eltérő gondolatok ellenére viták nincsenek, "csak" beszélgetések. nem meggyőzni akarjuk egymást, hanem meghallgatni, meghallani a másikat. és akkor a recept következik.

azt is megtanultam, hogy milyen jó, hogy Dédike mindig feltölti a hűtőmet jóféle, kolbásszal, szalonnával, a kamrát rizzsel, tésztával, tarhonyával. és már a zöldségért sem kell a szomszédba menni.

pontos mennyiséget nem írok, érzéssel kell főzni, mint oly sok mindent mást.

a szalonnát, kolbászt kockázom, karikázom, lábosban zsírjára sütöm, hozzáadom a kockázott vöröshagymát, mikor üveges a tarhonyát is, amit egy kicsit lepirítok, de csak éppenhogy! rákarikázom a zöldpaprikát, paradicsomot. sóval, köménymaggal, egy kis borssal fűszerezem, végül felöntöm vízzel, és készre főzöm kb 40 perc. de a legjobb ha kóstolunk, ha minden íz egyben van, na akkor van kész. erőshegyessel az igazi!

kép és szöveg: puskás erzsi

Készítsd el weboldaladat ingyen!