-Húsvéti quiche-


tészta

100 gramm jéghideg vaj felkockázva

két bögre liszt

fél bögre jéghideg víz

csipet só

lisztet, vajat, sót tedd egy tálba, adagold hozzá a vizet, villámgyorsan dolgozd össze.

ha kész a cipó, tekerd frissen-tartó fóliába, majd tedd a hűtőbe egy óra hosszára, de még jobb ha egy éjszakán át pihen.

olyan fél centisre nyújtsd a tésztát, és mehet is a formába.

a tetejére tegyél sütőpapírt, nehezéknek babot, rizst vagy kavicsot, hogy az elősütés alatt ne poposodjon fel a tészta,

majd tedd tíz percre kétszáz fokos sütőbe.

(ez a mennyiség 28 centi átmérőjű formához elég)

Húsvéti töltelék

a húsvéti sonkából kockázz fel annyit, amennyit szeretnél, de legalább egy jó marékkal érdemes

öt db közepes vöröshagyma

egy lilahagyma

két-három gerezd durvára vágott fokhagyma

egy pár zöldhagyma

100 gramm vaj

200 ml főzőtejszín

250 gramm edami sajt reszelve

három tojás

só, bors, szerecsendió, ahogy szereted

a felkarikázott hagymákat a vajon egy órát párold, sózd, borsozd, keverd hozzá a sonka kockákat is.

add a tejszínhez a tojásokat, a sajtot, az elkészült hagymás sonkát, reszelj hozzá egy kis szerecsendiót, kóstold meg,

és ha minden oké öntsd a tésztára.

tedd a sütőbe, amikor szép aranybarna színű, akkor van kész!

remek felhasználása a maradék sonkának, minden napszakban kíváló harapnivaló lehet, mert melegen és hidegen is nagyon finom.


Készítsd el weboldaladat ingyen!