-sóska-


sóska.

egy kg friss sóska

három evőkanál olaj

egy teáskanál só

öt evőkanál barna cukor

vöröshagyma (egy kis fej fele kb.)

habarás

egy evőkanál tejföl + fél evőkanál liszt

a levelek vastag szárát letépem. igazából ez tart a legtovább, de legalább hamupipőnek érezhetem magam. ha ez megvan alaposan átmosom a leveleket.
a hagymát apróra vágom, az olajon megpirítom. rádobom a sóskát, adok hozzá egy teáskanál sót és lefedem. folyadékot nem adok hozzá, saját lében főzöm.
amikor már jól összeesett, elkezdem adagolni a cukrot kanalanként. nekem most öt evőkanál kellett.
majd turmixszolom, behabarom és kész.
tükörtojás, főtt tojás, főtt marhahús, főtt krumpli igazán jó hozzá.

                            kép és szöveg: puskás erzsi