-vargabéles-

fél kiló túró

két evőkanál tejföl

három-négy evőkanál nádcukor

három zacskó vaníliás cukor

csipet só

két tojás szétválasztva (fehérje, sárgája külön-külön)

egy tojás a kenéshez

egy csomag cérnatészta ( cérnametélt 200gr)

öt deka olvasztott vaj

egy csomag réteslap

porcukor

aki szereti mazsola, érzése szerint

zsír a tepsihez

a túrót, tejfölt, tojássárgákat, cukrot, csipet sót, vaníliás cukit keverőtálba teszem, robotgéppel összedolgozom.a cérnatésztát sós lobogó vízben megfőzőz, ez nem tart tovább egy percnél, ha valóban lobog a víz. leszüröm, az olvasztott vajjal elkeverem. míg hűl a tészta, a fehérjéket habbá verem. a felvert habot összeforgatom a túrós masszával és a kihűlt tésztával.

a réteslapokat elfelezem, egyik fele lesz az alja, a másik a teteje.

a tepsit kizsírozom, egyesével kibélelem a lapokkal, mindegyiket átkenem olvasztott zsírral.

a túrós-tésztás masszát elosztom, jusson mindenhová. végül jöhetnek a réteslapok szépen sorban, egy lap, egy zsírozás. az utolsó lapot felvert tojással kenem meg.

mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy ötven percre.

a zsírtól ne féljünk, igen kevés kell. aki mégis felkapja a fejét a zsír hallatán, használhat vajat vagy olajat.