-vöröslencse-

bátor recept.
mert van benne minden, ami édes, savanyú vagy csíp!
az illata is pompás, elejétől a végéig. a római kömény egész egyszerűen lenyűgöző, ahogy a fokhagymával, vöröshagymával összeölelkezik. a mustár döbbenetes, a friss salátáról már nem is beszélve.

két evőkanál olívaolaj
egy nagy vöröshagyma kockázva
öt gerezd fokhagyma késlappal zúzva
egy babérlevél
fél teáskanál őrölt római kömény
egy kis doboz paradicsompüré (70 gr)
egy evőkanál worcester szósz
két teáskanál dijon mustár
két teáskanál barnacukor
egy teáskanál fehérbor ecet
egy bögre vöröslencse
egy bögre víz
frissen őrölt fekete bors, só, cayenne bors érzésünk szerint

vegyél elő egy serpenyőt, mehet bele az olaj, a hagymák, egy kis fonnyasztás, majd a fűszerek, bors, római kömény,  paradicsompüré, mustár, barnacukor, lencse, víz. mikor a lencse megpohult jöhet a kóstolás, ha szükséges egy kis korrigálás és egy utolsó összeforralás.

a saláta leveleken tálald, kis uborka, kis paradicsom jól áll neki kockázva.