-báránypörkölt-

A báránypörkölt titka a megbízható hentes, mert minden azon múlik, mit ad nekünk a Hentes Úr.

Legjobb, ha lapockát választunk és kérünk hozzá egy kis csontos bárány húst is.

(például kérhetünk a leveshúsnak valóból, vagy nyakat)

másfél kiló lapocka nagyobb kockára vágva, faggyútól tisztítva

négy evőkanál disznó zsír

két közepes vöröshagyma kockázva

három gerezd fokhagyma

két deci száraz vörösbor a jobbikból

pirospaprika

a zsíron fonnyaszd meg a hagymát, add hozzá a fokhagyma gerezdeket és a kockázott bárány húst.

használj kis lángot, fedd le, párold pár percig, míg a hús levet enged.

szórd meg pirospaprikával, sózd és öntsd fel a vörösborral,lassú tűzön főzd puhára.

időnként nézz rá, nehogy odakapjon.

friss fejes salátával, főtt krumplival kínáld.

(ha jó húst kaptunk, vizet nem is kell hozzá önteni)

kép és szöveg: puskás erzsi