-pacal-

                                                                                              alla romana


pacal alla romana

egy kg konyhakész csíkozott pacal

egy fej vöröshagyma kockázva

egy marék kockázott füstölt szalonna

egy két gerezd fokhagyma

egy marék kockázott sárgarépa

egy marék kockázott szárzeller

chili érzéssel

hámozott paradicsom konzerv

egy löttyintés olívaolaj

pohárka száraz fehérbor

só, bors

az olíván kiolvasztom a szalonna kockákat, majd mehetnek a felkockázott zöldségek, chili, só, bors. ezt így hagyom egy kicsit párolódni, pirulni. nem is tudom, mondjuk úgy tíz-tizenöt percig, persze azért figyelek rá.

jöhet a csíkozott pacal, átkeverem, ismét hagyom barátkozni az ízeket, majd megkínálom a borral. ha elfőtt a bor a paradicsom konzerv következik és egy kis víz. lefedem és készre főzöm. ennyi az egész. azért időnként kóstolom és ha kell korrigálok.

reszelt pecorinoval kínálom.



kép és szöveg: puskás erzsi

Készítsd el weboldaladat ingyen!