-hagymaleves-


sajnos nem magamtól vagyok ilyen jó, bár ahhoz is kell tehetség, hogy jó legyen a végeredmény, nem is jó hanem remek, mert a recept mindig csak sorvezetőnek szolgál, a többi pedig én vagyok.

/recept: Julia Child nyomán/

kép és szöveg: puskás erzsi

egy tíz dekás vajat felolvasztok, hozzá adok egy evőkanál olívaolajat, amíg olvadozik a vaj felkarikázok három-négy öklömnyi méretű hagymát, mehet is a lábosba, lefedem és gyenge tűzön hagyom könnyezni úgy fél órát, ezután megszórom egy evőkanál liszttel, egy mokkáskanál barna cukorral, elkeverem. pár perc és jöhet egy jó pohár száraz fehérbor, idegállapottól függően belém vagy a levesbe, vagy is-is. hagyom elfőni a bort, majd felöntöm, vízzel, mert alaplé most nem volt, így vegetával, sóval, frissen őrölt borssal ízesítem. ezt követően lassú tűzön főzőm, minél tovább annál jobb, de legalább egy órát. majd jöhet a kóstolás, ha minden jó fokhagymás parmezános pirítóssal kínálom.

Készítsd el weboldaladat ingyen!