-mákos diós pauletta-

hozzávalók

öt evőkanál zsír (sertés)

másfél-két bögre liszt

két tojás sárgája

hat evőkanál nádcukor

egy teáskanál sütőpor

icipici tej

csipet só

töltelék

két tojás fehérje

öt evőkanál nádcukor

egy zacskó vaníliás cukor

két evőkanál zsemlemorzsa

öt evőkanál darált mák/öt evőkanál darált dió

a lisztet a zsírral elmorzsolod, ha robotgépet használsz pár pillanat az egész, hozzákevered a a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és annyi tejet, amennyit felvesz, csak pár csepp is elég lehet. lényeg, hogy egy rugalmas, könnyed tésztát kapja, amit lisztezett deszkán egészen vékonyra kinyújtasz, majd tetszőleges formával kiszaggatod: csillag, szívecske ...

sütőpapírral betakarod a sütőlemezt és egymás után rárakosgatod a formákat.

töltelék

robotgéppel felvered a két tojásfehérjéket a nádcukorral, vaníliás cukorral együtt, óvatosan beleforgatod a zsemlemorzsát, majd az egészet elfelezed. az egyik felébe mákot, a másik felébe a darált diót kevered. mokkáskanállal a kiszaggatott tésztára adagold.

előmelegített sütőben 180 fokon öt-hat percig sütöd.

figyelni kell, mert hamar elkészül.

kép és szöveg: puskás erzsi