-Vörösbab sertésszűzzel-

téli leves.

egy kisebb sertés szűzpecsenye

egy teáskanál őrölt Cayenne­bors

nyolc evőkanál olívaolaj

egy vöröshagyma kockázva

kettő gerezd fokhagyma

kettó kaliforniai paprika kockázva

egy hét dekás sűrítettparadicsom­ konzerv

egy negyven dekás darabolt­ paradicsom­konzerv

egy negyven dekás vörösbab­konzerv1 csapott teáskanál őrölt római kömény

egy csapott teáskanál őrölt koriander

egy leheletnyi fahéj

egy csokor friss korianderlevélfriss piros retek

A szűzpecsenyét dörzsöld be
a Cayenne­borssal

Melegítsd meg az olívaolajat egy nagy lábasban, süsd elő a szüzet, minden oldalán úgy 3­-3 percig. Ha kész, tedd félre.

A megmaradt olajon dinszteld meg a hagymát, a fokhagymát,
add hozzá a paprikakockákat, a paradicsompürét, a római köményt, az őrölt koriandert és a fahéjat. Keverd át a daraboltparadicsom­ konzervvel együtt.

Fedd le és kis lángon adj neki húsz percet.

Kockázd fel az elősütött szüzet, add a leveshez, öntsd fel 1 liter vízzel. Forrald fel, vedd takarékra.

Végezetül mehet hozzá a bab, főzd további 20 percet.

Jöhet a kóstolás: ha minden megpuhult, készen is vagy!

 Friss korianderlevéllel, pirosretek­karikákkal kínáld.

kép és szöveg: puskás erzsi